O nama

OLGA ULJA

Savremeni tehnološki proces, jedinstven u Srbiji, omogućava nam da za samo 8 sati uberemo, transportujemo, operemo, osušimo, očistimo, upakujemo i uskaldištimo seme i time u potpunosti sačuvamo i najmanji

hranljivi sadržaj koji seme bundeve nosi sa sobom. Jedinstveni načinceđenja omogućava nam da su naši proizvodi bogatog i delikatnogukusa, sačuvane nutritivne svežine.

Detaljan proces pranja, čišćenja, selektovanja i poliranja semena vrši se uz pomoć najsavremenije opreme. Sušenje se odvija u strogo definisanim uslovima pod softverskim monitoringom. Naša uljara je posebna i zbog dva kamena mlina što predstavlja retkost u savremenoj industriji i koji našim proizvodima daju posebnu notu.

Spojili smo prirodu sa najsavremenijim pristupima u tehnologiji proizvodnje na podneblju koje ima viševekovno iskustvo u proizvodnji hrane. Udružili smo lokalne resurse, znanje i iskustvo sa svetskim stručnjacima i najsavremenijom tehnologijom.

SEME BUNDEVE

Bundevine semenke štite naš organizam, hraneći ga neophodnim mikronutrijetima. Imaju širok spektar hranljivih, profilatičkih i lekovitih svojstava - poseduje antimikrobna, antiinflamatorna, pa čak i diuretska svojstva. Tu se lista blagotvornog dejstva ne zaustavlja. Ublažava brojne infekcije organizma, podstiču imunitet, neustrašivo nas brane od slobodnih radikala, te čuvaju prostatu, srce, bubreg, utiče na zdravlje kože i kose upravo zbog prisustva salicalne kiseline.

Sirovo seme bundeve odličan je izvor magnezijuma, mangana, gvožđa, cinka i bakra. Magnezijum pomaže u poboljšanju raspoloženja, omogućava bolji san, a mangan je bitan za proizvodnju kolagena, jačanje kože i kostiju. Gvožđe i bakar učestvuju u proizvodnji energije, jer gvožđe transportuje kiseonik do naših ćelija. Cink osnažuje imunitet, čini kožu elastičnom, a čuva i vid. Samo jedna porcija emena bundeve može obezbediti 14 do 42 odsto dnevnih esencijalnih hranljivih materija.

DEVIČANSKO BUNDEVINO ULJE

Devičansko Bundevino Ulje 250ml

Olga devičansko bundevino ulje je nerafinisano ulje, dobijeno mehaničkim ceđenjem semena bundeve sa vojvođanskih polja. Ovakvim postupkom zadržavaju se svi nutritivni sastojci koji se prirodno nalaze u bundevinom semenu. Ulje semena bundeve ima široku primenu u kulinarstvu i kozmetici. Sa kulinarskog stanovišta devičansko ulje semena bundeve je najbolje koristiti hladno – za salate, prelive, marinade, kao dodatak kuvanim jelima i dezertima. Devičansko bundevino ulje obiluje vitaminima A, C, E, K, vitaminima B kompleksa i omega 6 i 9 masnim kiselinama neophodnim za normalno funkcionisanje organizma.

100 grama proizvoda sadrži:

So0,013 gProteini0,18 gUgljeni hidrati< 0,1 gZasićenemasne kiseline19,1 gMononezasićenemasne kiseline34,79 gPolinezasićenemasne kiseline45,77 gMasti99,66 gVitamin E13,36mg/kg010102020303Energetskavrednost3691 kJ898 kcal
So0,013 gProteini0,18 gUgljeni hidrati< 0,1 gZasićenemasne kiseline19,1 gMononezasićenemasne kiseline34,79 gPolinezasićenemasne kiseline45,77 g01020304Vitamin EEnergetskavrednost3691 kJ898 kcal 01040203Masti99,66 g13,36mg/kg